Kurum Adı : Sakarya Ortaokulu
WEB Adresi : http://alacasakarya.meb.k12.tr
Adres : Yıldızhan Mahallesi Çorum Caddesi No 36 Alaca/ÇORUM

VİZYON
TÜRK MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİ İÇİNDE OLUŞTURULACAK ÖZGÜN FARKLILIKLARA KURUM İÇİNDE VE GÖREV ALANINDA "BİLGİ ÇAĞININ" GEREKTİRDİĞİ BİLGİ, BECERİ, DEĞER VE TEKNOLOJİNİN ETKİN KULLANIMINI SAĞLAMAK YOLUYLA, EĞİTİM BÖLGEMİZDE EŞDEĞER KURUMLARLA YARIŞACAK DÜZEYE ERİŞMİŞ, KALİTELİ, SEÇKİN BİR KURUM OLMAKTIR.

MİSYON
TÜRK MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİNİN GENEL AMAÇ VE TEMEL İLKELERİNE UYGUN OLARAK OKULUMUZDAKİ EĞİTİM ÖĞRETİM HİZMETLERİNİ BİLİMSEL ESASLARA, İŞBİRLİĞİNE DAYALI; AKILCI OLARAK GELİŞTİRİLMESİ VE YETİŞTİRİLMESİ; EĞİTİM BİLİMİNDEKİ ÇAĞDAŞ YENİLİK VE GELİŞMELERİ TAKİP EDEREK ÖĞRENCİLERİMİZİN ATATÜRK İNKILAPLARI`NA VE ANAYASA`NIN BAŞLANGICINDA İFADESİNİ BULAN, ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNE BAĞLI, TÜRK MİLLETİNİN MİLLİ, AHLAKİ,İNSANİ,MANEVİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİNİ BENİMSEYEN, KORUYAN VE GELİŞTİREN, MİLLİ, DEMOKRATİK, LAİK, SOSYAL BİR HUKUK DEVLETİ OLAN TÜRKİYE CUMHURİYETİNE KARŞI GÖREV VE SORUMLULUKLARINI BİLEN VE BUNLARI DAVRANIŞ HALİNE GETİREN FERTLER OLARAK YETİŞTİRMEKTİR.

BAŞARILAR
2012-2013 Eğitim Öğretim yılında mezun olan 89 öğrencimizden 79´u sınavla girilebilen okulları kazanmış ve kayıtlarını yapmışlardır.

Öğretmen Sayısı : 30
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 528
Öğretim Şekli : Normal Eğitim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:30-11:45 13:15-15:35
Derslik Sayısı : 20 Atölye-İşlik Sayısı : 1
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 2
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (8 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Kalorifer

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Çorum iline 50 km. Alaca İlçesi İlçe Merkez´inde bulunmaktadır.
Ulaşım : Karayoluyla Çorum-Alaca arasında yarım saate bir dolmuş hareket etmektedir. İlçemizden Ankaraya-Alaca arası günlük 4/5 direk seferler vardır. Samsun-Adana, Ankara-Tokat yolu kavşağındadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Çorum caddesi No:36 Alaca/ÇORUM

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR